Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Γαστρονομία και γεύσεις της Ηπείρου

Στο πλαίσιο της Πανηπειρωτικής έκθεσης έξι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν την εκδήλωση «Γαστρονομία και Γεύσεις της Ηπείρου».

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το τμήμα Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων, η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο συνεργάζονται και δημιουργούν ένα τετραήμερο event με παραδοσιακή και σύγχρονη μαγειρικής, με επίδειξη τεχνικών και χρήσης των τοπικών πρώτων υλών και προϊόντων, με διαλέξεις και συζητήσεις και με πολλά άλλα happenings.

Εκ μέρους του τμήματος Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων και του ΙΕΚ Δέλτα 360ο, ο chef Αδάμος Δότσιος, ο οποίος συντονίζει  την ομάδα που οργανώνει την εκδήλωση, τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται μια γαστρονομική εκδήλωση με την συνέργια τόσων φορέων που καλύπτουν όλο το φάσμα της μαγειρικής και της γαστρονομίας και σκοπός είναι η καθιέρωση της εκδήλωσης αυτής ως ετήσιου θεσμού, προσδοκώντας ότι χρόνο με το χρόνο θα παίρνει όλο και μεγαλύτερη έκταση και θα προσελκύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών τόσο από την περιοχή όσο και, κυρίως, από άλλες περιοχές της χώρας.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που στηρίζει την εκδήλωση με την αιγίδα του, ο πρόεδρος κος Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι το Επιμελητήριο με πολύ χαρά στηρίζει την εκδήλωση, καθώς  θεωρεί  ότι τέτοιες εκδηλώσεις, που μάλιστα υλοποιούνται τόσο με την εθελοντική εργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων και της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου, όσο και με την χορηγία του ΙΕΚ Δέλτα 360ο , βοηθούν στην βελτίωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας, τονώνουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, συμβάλουν στις επιχειρηματικές δικτυώσεις ενώ αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν οι νεώτεροι αι να θυμηθούν οι παλαιότεροι κάτοικοι της περιοχής την παραδοσιακή μας μαγειρική και τις  αυθεντικές πρώτες ύλες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κος Γιώργος Θάνος δήλωσε ότι για την ΕΞΝΙ με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει στην εκδήλωση, αφού τα μέλη της δίνουν ιδιαίτερη και όλο και μεγαλύτερη σημασία στην γαστρονομία, όπως αυτή παρέχεται στα ξενοδοχεία τους. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση τόσο των μαγείρων των ξενοδοχείων όσο και του προσωπικού τους αποτελεί όλο και μεγαλύτερη ανάγκη καθώς πλέον η παραδοσιακή γαστρονομία έχει εξαλλαχθεί σε ισχυρό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας κάθε περιοχής και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο επισκέπτης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου κος Θοδωρής Αλεξίου αναφέρθηκε στο ιστορικό των συνεργασιών που έχει η Λέσχη Γαστρονομίας τόσο με την Λέσχη Αρχιμαγείρων όσο και με την Ένωση Ξενοδόχων στην έρευνα και την προώθηση της ηπειρωτικής γαστρονομίας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, καθώς η αιγίδα του προσδίδει στην εκδήλωση το κύρος του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από την Πέμπτη 4 Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου στο χώρο της Πανηπειρωτικής Εμπορικής Έκθεσης και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.