Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Γράμμα στον Άη Βασίλη

Γι΄αυτό Άγιε Βασίλη μου θέλω να σου ζητήσω μερικά πράγματα, που ξέρω ότι μπορείς να τα κάνεις.

Αγαπημένε μου Άη Βασίλη,

Την χρονιά που πέρασε ήμουν καλό και φρόνιμο «παιδάκι».

Και τους φόρους έγκαιρα τους πλήρωσα, και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ κατέβαλα και την ΔΕΗ «ρύθμισα» και στην ΔΕΥΑ δεν χρωστάω. Αλλά ούτε σε πορείες και διαμαρτυρίες έλαβα μέρος, αν και είχα κάθε λόγο, αφού τα περνάω πολύ δύσκολα.

Γι΄αυτό Άγιε Βασίλη μου θέλω να σου ζητήσω μερικά πράγματα, που ξέρω ότι μπορείς να τα κάνεις.

Θέλω να κάνεις τους βουλευτές της Άρτας από εδώ και στο εξής, να παρουσιάζονται και να μιλούν στη Βουλή και να τρέμουν τα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Θέλω να κάνεις τους Δημάρχους του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, να μην φωτογραφίζονται σαν «γύφτικα σκερπάνια» δίπλα από τους διάφορους πολιτικούς αρχηγούς που τους επισκέπτονται, αλλά να φωτογραφίζονται με την ίδια και περισσότερη θέρμη δίπλα στον δημότη που τους τίμησε την εμπιστοσύνη και την ψήφο του και τους έκανε ανθρώπους, συγγνώμη …δημάρχους ήθελα να πω!

Και τους δημοτικούς συμβούλους να μην είναι οι καλύτεροι και θερμότεροι χειροκροτητές του εκάστοτε δημάρχου, μπας και «ξεστραβωθεί» και τους τοποθετήσει σε καμιά έμμισθη θέση, αλλά πραγματικοί φορείς των προβλημάτων και των λύσεων αυτών, των δημοτών που εκπροσωπούν!

Θέλω να κάνεις το Κάμπο της Άρτας να μην είναι προσανατολισμένος σε κάθε είδους μονοκαλλιέργειες, αλλά να παράγει και εσπεριδοειδή και κεράσια και κάθε είδους αγροτικά προϊόντα, ανάλογα με την περιοχή και το έδαφος, αλλά να δημιουργηθούν και θερμοκήπια, καθώς και μονάδες επεξεργασίας των προϊόντων που παράγονται, ώστε ο αγρότης να είναι αφέντης του τόπου του, της γής του και του εαυτού του, διαβιώντας με αξιοπρέπεια κι όχι επαιτώντας κρατικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις, για να μπορούν μα τον ακολουθήσουν και νέοι άνθρωποι στο επάγγελμα.

Θέλω να κάνεις τη Λίμνη Πουρναρίου προσβάσιμη και επισκέψιμη τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και οδικώς, έτσι ώστε να δημιουργηθούν κατά μήκος της δράσεις αγροτουρισμού, που θα ξαναζωντανέψουν τα χωριά γύρω της, θα ξανακουστούν παιδικές φωνές σ’ αυτά και θα ξαναλειτουργήσουν τα σχολειά τους, δίνοντάς τους ζωή και προοπτική.

Και στα άλλα χωριά του ορεινού όγκου της Άρτας, να δημιουργηθούν πρότυπες κτηνοτροφικές μονάδες, με δυνατότητα επεξεργασίας και τυποποίησης των προϊόντων που παράγουν, αφενός μεν για να μην είναι οι κτηνοτρόφοι μας έρμαια των διαθέσεων των εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων, που τους «πουλούν και τους αγοράζουν» αντί πινακίου φακής, αφετέρου δε για να δώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, μαζί με τις οικογένειές τους πνοή ζωής στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας και να τα ξανακάνουν κυψέλες δημιουργίας και δράσεων.

Θέλω να κάνεις τους συμπολίτες μου, όχι «ευκολόπιστους και πάντα προδομένους», για να μην πέφτουν θύματα του κάθε πολιτικού αγύρτη και δημαγωγού, για να μπορούν να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται χωρίς να γίνονται κάθε φορά «κοψοχέρηδες» μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Αυτά κι άλλα πολλά θέλω, αλλά θα τα αφήσω για του χρόνου, για να μην σε κουράσω άλλο Άη Βασίλη μου.

Πάντως κι αυτά που σου ζήτησα αν δεν τα κάνεις, μην στεναχωριέσαι , γιατί έτσι κι αλλιώς, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, παραμένεις η μοναδική μας ΕΛΠΙΔΑ.

Οπότε πάλι σε σένα θ’ αποτανθώ…

Δημοσίευση στην εφημερίδα «Γνώμη Άρτας»